iparking

iparking

חניה תנועה ותחבורה

גבע קיפר מימין: "חניונים עמוסים בסופ״ש - בימי חופש כשכולם יוצאים, חניונים אחרים מתמלאים"

לגבע קיפר, בן 29, מתכנת ותושב תל אביב, נמאס לחפש חניה בעיר, אז הוא פיתח תוכנה שסורקת את מצבם של חניוני אחוזות החוף ואילו חניונים הכי עמוסים בעיר ואיפה כדאי לכם למצוא. "כתבתי תוכנה ב'פייתון' שמסתכלת על האתר של אחוזת החוף, שם נכתב לגבי כל חניון האם הוא מלא, פנוי או יש בו מעט מקומות. אני פשוט אוסף את הנתונים לאורך זמן", מספר קיפר. 

בטור מיוחד כותב קיפר "היי תל אביבים, אל תטרחו לחפש חניה, חיפשתי בשבילכם. ליתר דיוק, כתבתי תוכנה שבודקת באתר של אחוזת החוף את הסטטוס של כל חניון 100 פעמים ביום, ואוספת סטטיסטיקות. בעיר היקרה בעולם קשה למצוא חניה אפילו בתשלום. מצאתי את עצמי תוהה – אם אני אזיז את הרכב היום, תהיה לי חניה כשאחזור? כדי לענות על זה, אספתי את הנתונים על כל החניונים במשך חודשים. חוץ מלספר לכם מתי הזמן הכי טוב להגיע לכל חניון, יצאתי מהפרויקט הזה גם עם שאלות אליכם, קהל החונים, לגבי כמה חניונים שאין לי הסבר מה נסגר איתם".

"אם אתם רוצים רק את התכלס, אז יש לכם למטה מפות עומס של כל החניונים ואתם יכולים להשתמש בזה כדי למצוא חניה ליד הבית שלכם. רוצים דוגמא לחניון מפוצץ? תסתכלו על הגרף של חניון ארלוזורוב 17 (בצפון הישן). הוא מראה לכם כמה קשה למצוא שם חניה, לפי היום והשעה. אגב, זה החניון הכי עמוס בתל אביב, אז שיהיה לכם בהצלחה עם זה".

 

החניונים העמוסים ביום ובלילה ובסופ"ש, החניונים הפנויים והחניונים המסתוריים

גבע מחלק את החניונים לכמה קטגוריות: 

חניונים עמוסים בלילה – כמו ארלוזורוב 17, גם חניון בני דן, בזל, אסותא ותל-נורדאו עמוסים מאוד, ובעיקר בלילה. כולם נמצאים באיזור מבוקש למגורים בלי הרבה חניה אז בלילה רוב הרכבים בחניונים. אם אתם חייבים לחנות באחד מהם, תנסו להגיע ב-9 בבוקר, או להתגנב אליו בשישי בערב כשכולם יצאו לאכול עם המשפחה. גם חניון ׳סוציאלית׳ במעונות של האוניברסיטה דיי עמוס בלילה, אבל בשונה מהאחרים הוא לא מתפנה בבוקר, כי הסטודנטים הולכים ברגל לקמפוס.

חניונים עמוסים ביום – סולד, לולאה, סעדיה גאון, דובנוב, לסקוב, מפעל הפיס, הארד, סינרמה, רבניצקי. אפשר לנחש שאלה אזורים שאנשים עובדים בהם, ומי שבא לעבודה עם הרכב שם אותו בחניון. ב-3 בצהריים רוב החניונים האלה כבר פנויים. אם אתם רוצים להקדים את העומס, תצטרכו להגיע לפני 8 בבוקר וללכת לקפליקס להתאפס.

חניונים עמוסים בסופ״ש – בימי חופש כשכולם יוצאים, חניונים אחרים מתמלאים – חניון התחנה, הכרמל, התרבות, מונטיפיורי, גני יהושע, שרתון, גן הכובשים 1, בית האצ״ל, הצפירה 1+2, צמרות, מרד, תקומה, ליבר. בגדול, אלה חניונים באזור שוק הכרמל ונווה צדק, חניונים קרובים לים, וחניונים לאירועים. 

חניונים פנויים – נמצאים באזורים פחות מבוקשים, או שאין בהם בעיית חניה. חניון החורשה, המוזיאונים, התחנה, ברוריה, בית האצ״ל, גולדה, חברה חדשה, בית הדר, מרכזים, מרד. מעניין שחניון ׳גן הכובשים 2׳ מופיע כפנוי כל הזמן, וזה לא תואם את חניון ׳גן הכובשים 1׳ שנמצא לידו. עיריית תל-אביב-יפו, נראה לי שיש לכם באג.

חניונים מסתוריים לא יודע מה נסגר איתם – יש כמה חניונים שלא נופלים לקטגוריות שלמעלה, ומעניין אותי מי האנשים שחונים בהם בשעות מוזרות. אולי אתם יודעים?

חניון רמז-ארלוזורוב (כיכר המדינה) – מה מיוחד בימי שלישי שהוא מתמלא פתאום?

חניון מדעי החברה (אונ׳ תל אביב) – מה הקטע שבראשון הכי עמוס, וכל יום שעובר בשבוע פחות עמוס? סטודנטים פורשים מהתואר באמצע השבוע?

חניון הנחושת (רמת החייל) – מה בוער לאנשים ללכת לרמת החייל דווקא בראשון בלילה?

חניון גני יהושע – הגיוני שעמוס בסופ״ש ובערב, אבל מי חונה שם באמצ״ש באמצע הלילה?

חניון גולדה (מוזיאון תל אביב, איכילוב) – למה יש עומס מפחיד בכל שבת בערב, שמשתחרר אחרי שעה?

חניון אסותא (מגדלי אסותא) – למה דווקא פה הפער הכי גדול בין העומס בלילה לעומס בצהריים?

תקומה (נווה צדק, צ׳רלס קלור) – יש הסבר למה הוא עמוס ספציפית בראשון ושישי בבוקר? 

 

ומה בנוגע להמשך?

גבע: "היו שהתלהבו ורצו להציע לי רעיון לסטארטאפ, לצד כאלה ששיתפו שגם להם קשה למצוא חניה. אני אשמח לשמוע מהעירייה ומאחוזות החוף". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן