גיל לייזר בכנס 2019: "רכב שיתופי אחד מפנה מקום ל-15 רכבים פרטיים – זה העתיד של הערים שלנו"
במהלך כנס ישראל לחניה ותחבורה, נשא גיל לייזר, מנכ"ל Car2Go, הרצאה מרתקת שסימנה את סופה של תקופת הבעלות על הרכב הפרטי בערים הצפופות. לייזר הציג נתונים המראים כי המהפכה כבר כאן, והיא משנה את הדרך שבה אנחנו צורכים ניידות.
המעבר ל-Mobility as a Service (MaaS)
לייזר הסביר כי המודל המסורתי של החזקת רכב פרטי, שעומד ללא שימוש כ-95% מהזמן, הולך ונעלם. במקומו נכנס מודל ה-MaaS (תחבורה כשירות), שבו המשתמש בוחר את כלי התחבורה המתאים לו ביותר לאותה רגע – בין אם מדובר ברכב שיתופי לנסיעה בין-עירונית או בקורקינט חשמלי לנסיעה קצרה בתוך העיר.
השפעת השיתופיות על מצוקת החניה
אחד המסרים המרכזיים בהרצאה היה הפתרון למצוקת החניה. "במקום שבו חונה רכב פרטי אחד שתופס שטח יקר כל היום, אנחנו יכולים להפעיל מערך של רכבים שיתופיים שמשרתים עשרות אנשים ביום", ציין לייזר. לדבריו, שיתוף פעולה עם רשויות מקומיות כמו עיריית תל אביב-יפו (בפרויקט אוטותל) וערים נוספות כמו חיפה ונתניה, מוכיח כי ניתן לצמצם משמעותית את מספר הרכבים על הכביש.
חדשנות וטעינה חשמלית
לייזר התייחס גם לכניסת הרכב החשמלי למערך השיתופי. חברת Car2Go כבר מפעילה ציי רכבים חשמליים בערים שונות, תוך התגברות על אתגרי התשתית. הוא קרא למשרד התחבורה ולרשויות המקומיות להמשיך ולתמוך בפריסת עמדות טעינה במרחב הציבורי, כדי להפוך את התחבורה השיתופית לירוקה ונגישה עוד יותר.
סיכום וחזון
"הטכנולוגיה קיימת, הקהל מוכן, עכשיו תור הרגולציה", סיכם לייזר. החזון הוא עיר שבה המדרכות חוזרות להולכי הרגל, שטחי החניה הופכים לפארקים, והניידות היא זמינה, זולה וידידותית לסביבה לכל דורש.